Kategória: 
Nézet: 
Windows 10
Az elmúlt napokban a Microsoft kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben a rendszer követelményeit ismerteti. Ezek alapján változnak a rendszer futtatásához szükséges minimális követelmények mind a jövőben gyártott PC-k, illetve mobilok eszközök esetén is.
Visszavonták az iOS 9.3.2-őt a 9.7 colos iPad Pro-n
Több felhasználói jelentés után ismételten visszavonásra került az iOS legfrissebb frissítése iPad Pro-n. A 9.3.2 több felhasználónak okozott nem vár problémát a frissítés során, amikor is 56-os hibát dobott a rendszer. Ezzel lényegében használhatatlanná téve az eszközöket, amin csak a cseregarancia segíthet.
Nyáron készül el az Android N
Bejelentésre került, hogy mikor fog az Android következő főverziója, az Android N megjelenni. Ez elmúlt évek alapján egyértelműen ősz lett volna a befutó, azonban a Google I/O fejlesztési konferenciáján elárulta, hogy a rendszer ennél valamivel hamarabb, várhatóan még a nyáron el fog készülni.
Android
A Google kiadta a következő Android, az egyenlőre csak Android N-ként ismert mobil rendszerének harmadik fejlesztői előzetesét. Az új kiadás pár kulcsfontosságú újításon túl minőségi javulást is jelent, a cég szerint ugyanis már lényegében egy béta rendszernek felel meg. Így talán már a mindennapokban is megkockáztatható használata.
A Google I/O 2016-os nyitóelőadása
A tegnap korai esti órákban sor került a Google I/O megnyitójára, amely hasonló a Microsoft Build vagy Apple WWDC rendezvényekhez. Vagyis a Google által a jövőben kiadásra kerülő termékekről, technológiákról és szoftverekről esett szó, melyek között természetesen mindig kiemelt szerepkörben van jelen az Android is.
Windows 7
Egy nagyon érdekes javítással lepte meg a Microsoft a Windows 7-es felhasználókat nemrégiben, ami lényegében majdnem nevezhető lenne egy Service Pack 2-nek. A javítás ugyanis minden az SP1 óta megjelent fontosabb frissítést magába foglal, amely hatalmas segítséget jelenthet egy friss telepítés után.
Windows Mobile
Kiadásra került egy friss előzetes a Windows 10 Mobile tesztelői számára a gyors gyűrűn. A Build 14342 azonos verziójú a körülbelül egy hete megjelent PC-s változattal, így hasonló kisebb újításokat, illetve szintúgy hasonló mennyiségű hibajavítást hozott magával.
Apple
Kiadásra került a iOS 9.3.2, OS X 10.11.5, watchOS 2.2.1, és tvOS 9.2.1-es frissítése. Négy béta verziót követően adta ki az Apple a legfrissebb változatokat, melyekben elsősorban a hibajavításokra és a biztonsági rések megszüntetésére fókuszáltak. Tehát igaz újdonságokra nem kell számítani.
Windows 10 Insider Preview Build 14342
Új Windows 10 előzetes is kiadásra került a Windows Insiderek számára a tegnapi nap folyamán. Ezúttal csak PC-re érkezett meg a Build 14342, amely újdonságot nem igen, viszont több mint két tucatnyi ismert hibajavítást hozott magával. Így a korábbiakhoz képest egészen kicsi lett az ismert hibák listája.
Windows 10
Újra megérkezett a hónap második keddje, tehát kiadásra kerültek a legfrissebb Microsoft frissítések. Így szokás szerint a Windows 10 PC és Mobile kiadása is kapott egy új összegző frissítést, amellyel a rendszer verziószáma 10586.318-ra változott. Továbbá a rendszerben végzett javításokról egy változási lista is érkezett.
Windows 10
Nemrégiben a Microsoft hivatalosan is letölthetővé tette a legutóbbi Windows 10 Anniversary előzetesnének telepítőit. Így már hivatalos forráson keresztül is letölthetőek a build 14332-es rendszer telepítői képfájljai a Windows Insider programban résztvevő felhasználóknak, és tiszta telepítéssel is kipróbálható az.
Windows 10 - Július 29-én lezárul az ingyenes frissítési lehetőség
A Microsoft bejelentést tett azzal kapcsolatban, hogy a Windows 10 ingyenes frissítési lehetősége július 29-én le fog zárulni. Vagyis nem változtattak az eredeti terven, hogy 1 évet adjanak a döntésre a Windows 7 és Windows 8.1 felhasználóknak. Annak lejárta után, már csak váráslás útján lehet majd legális úton az új rendszerhez jutni.
Windows 10
A hét közepén csendben kiadásra került két összegző frissítés a Windows 10 stabil kiadásaira, azonban nem a nyilvánosság számára. Hanem a Release Preview gyűrűn, ami mobil esetén már eddig sem volt újdonság, most viszont PC-nél is életre keltették. Így kipróbálható a PC-s build 10586.240 és a mobilos 10586.242 a tesztelők számára.
Windows 10 Insider Preview Build 14332
Igen, megint egy új előzetes érkezett a Windows 10 PC és Mobile kiadásából. A build 14332-ben ezúttal pár apróbb újdonság mellet inkább a hibajavításokra összpontosítottak a fejlesztők Redmondban, amelyből mindkettőnél van is szép számmal. Ezen kívül pedig a tesztelők is besegíthetnek a hibák felderítésesében a "Bug Bash"-el.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez.
További információ a sütikről itt.