Kategória: 
Nézet: 
Android Marshmallow - Eszközök nagy frissítési listája
Az Android 6.0 Marshmallow már hónapok óta elérhető több támogatott Nexus számára, azonban egyéb gyártók esetén a helyzet koránt sem ilyen egyszerű, még a felsőbb kategóriás készüléknél sem. Azonban ezeknél és számos egyéb eszköznél még nyitott a kérdés a frissítéssel kapcsolatban, viszont megerősítések már érkeztek a gyártóktól.
Windows 10
Mint minden hónap elején, most is megérkeztek a NetMarketShare felmérései, amely önmagában még nem jelentene nagy érdekességet. Viszont az már igen, hogy történt egy nagyobb változás az asztali rendszerek felállásában, ugyanis a Windows 10 átvette a második helyet.
Windows Mobile
Egy hosszabb szünet után ismét új tesztelni valót kaptak a Windows 10 Mobile belsősök. A gyors beállítást használók ugyanis már elérhetik és letölthetik a 10586.71-es verziót. Ahogy arról már korábban is szó esett, ez a frissítés főképp a Windows Phone 8.1-ről való frissítés terén hoz változásokat, ami egyben jó előjel lehet.
Windows Mobile
Akik részesei a Windows 10 Mobile Insider programjának és a gyors beállításokat használják nemrégiben egy új frissítés megjelenésre lehettek figyelmesek. Ezúttal nem új előzetes verzióról van szó, mindösszesen egy konfigurációs frissítésről, amely majd a jövőben érkező új buildekre készíti fel eszközünket.
Hamarosan OneDrive korlátozás lép életbe
Hamarosan elég jelentős OneDrive korlátozások történnek a tárterület terén, ugyanis a jelenlegi 15 GB-os ingyenes tárterület mérete mindösszesen 5 GB-ra csökken majd. Ráadásul megvonják majd a 15 GB-os filmtekercs bónuszt is, már amennyiben nem igényeljük mégis azok megtartását.
Windows 10
A tegnap este során nem csak a Windows Insiderek kaptak frissítést új egy előzetesként, de a Windows 10 novemberi kiadását használó felhasználók is kaptak egy összegző javítást. Ezzel újra változott a rendszer verziószáma is 10586.71-re, amellyel valószínűleg ismételten több javítást érkezett.
Új Windows 10 előzetes érkezett (Build 14251)
Új Windows 10 előzetes került kiadásra, méghozzá egy elég nagy ugrással rendelkező verzió, mivel a buildszám 14251-re ugrott. A nagy ugrásnak van is oka, amelyet a Microsoft röviden el is magyarázott. Azonban ennek ellenére túl sok újdonság az előző kiadáshoz képest nincs, csak pár fontosabb javítás.
Windows 10
Ezúttal nem hivatalos forrásból érkezett egy újabb Windows 10 előzetes verzió, amely mindössze egyetlen építéssel frissebb a legutóbb megjelent hivatalos kiadáshoz képest. Már önmagában emiatt sem érné meg a fáradságot telepítése, de még ráadásul a kiszivárgott telepítő módosított is, így alapból pár extra dolgot is tartalmazhat.
Windows Mobile
Egyre nagyobb a kavarodás a Windows 10 Mobile frissítését illetően, ugyanis úgy tűnik, hogy az ebben a hónapban már biztosan nem érkezik meg, hanem csak valamikor februárban. Hivatalos közlemény minderről továbbra sincs, ami tetézi a bajt, hiszen a mobilszolgáltatók is egyre zavarodottabbak az ügyben.
Windows 10
Ismételten új Windows 10 előzetes verzió érhető el, amely ezúttal a Build 11102 lett. A gyors frissítési gyűrűn keresztül a rendszer már beszerezhető, azonban mint mindig most is csak az igazán elszántak gondolkozzanak a rendszer telepítésén, mivel az ezúttal is több ismert hibát hordoz magában.
Android
Az idei év több fontos eseményt hordoz magában az Android számára, melyekről most pár apróbb információt összegyűjtöttünk. Ezek legnagyobb része még erősen pletyka, vagy spekuláció jellegű, azonban egy kis ízelítőt ad arról, hogy mi várható a folytatásban.
Új Snapdragon processzort támogat a Continuum
Egy új Snapdragon processzor támogatásával bővült a Windows 10 Mobile egyik legnagyobb újdonsága a Contiuum. Ez azért jó hír, mert a szóban forgó Snapdragon 617-es tipikusan középkategóriás készülékeknél használt processzor, vagyis pár további feltétel meglétével az ilyen készülékeken is használható lesz majd az új funkció.
Microsoft
Mint minden évben idén is megrendezésre kerül majd a Microsoft Build konferencia, amelyet elsősorban a fejlesztők számára rendeznek meg. Úgy tűnik idén is hatalmas az érdeklődés a konferencia után, mivel az összes jegy kevesebb mint 5 perc alatt elkelt.
Oldalunk sütiket használ a megfelelő működéshez.
További információ a sütikről itt.